Home » Headline, Legérdekesebbek, Szt. Flórián, Táblák, feliratok, Tűzcsapok, Tűzoltóságok

Egy eldugott tűzoltóság: Našice

2011. június 12. Nincs hozzászólás

Hát ez nem volt egyszerű történet. Miután a horvát tudásom hagy némi kívánnivalót maga után, – magyarul nulla – kézzel-lábbal próbáltam megértetni magam Našiceben, amikor a tűzoltóságot kerestem. Egy benzinkúton viszonylag gyorsan megtudtam a címet. El is magyarázták merre van. A biztonság kedvéért a GPS-be is beírtam. Ennek ellenére nem találtam. Többször végighajtottam azon az úton, ahol a tűzoltóságnak lennie kellett volna, de nem volt. Azaz mégis, de … De csak miután egy parkolóban ismét útbaigazításért fordultam egy helybélihez, akkor találtam rá- Ugyanis jól el van rejtve.

Tűzoltóság Nasice

A szűk átjáró

Egy “Požarni put” felirat ugyan árulkodhatott volna, azonban azt nem vettem észre. A tűzoltók pedig egy két épület közötti szűk átjárón keresztül voltak csak megközelíthetőek.

Tűzoltóság Nasice

A tűzoltóság tornya az átjáró felől

Tűzoltóság Nasice

Szent Flórián a tömlőszárító tornyon

Tűzoltóság Nasice

Tűzoltóság Nasice

Szertárkapuk

Az 5 szerállásos szertár és az egyéb épületek sem voltak különösebben látványosak, azonban állt az udvarban egy tűzcsap. Mit állt. Tornyosult. Ilyen szép, magas tűzcsapot még nem láttam. A tűzcsap mögötti lépcső adhat némi támpontot a magasság megsaccolásához. Nem mértem meg a magasságát, de bőven méter fölött volt a teteje.

Tűzoltóság Nasice

A tűzcsap

Ha neked van képed magasabbról, küldd el bátran, bemutatom azt is.

Tűzoltóság Nasice

Tűzoltóság Nasice

Oszd meg a Facebookon!