Home » Headline, Legérdekesebbek, Táblák, feliratok, Tűzoltóságok

Freiwillige Feuerwehr Kier, Németkéri Önkéntes Tűzoltóegyesület

2011. szeptember 11. Nincs hozzászólás

Pár napja kaptam a következő képeket egy magyarországi, de német felirattal is ellátott önkéntes tűzoltóság szertáráról. Mint látszik, nem csak a címeren olvasható német nyelvű szöveg, hanem a névadó is német. Eugen Hüttner.

Németkéri Önkéntes Tűzoltóság

De ki Eugen Hüttnert. A kérdés pár másodperc guglizás után megtudható, de ha valakinek erre most nem lenne ideje, álljon itt pár sor az nb1.hu oldalról: ”Idén ünnepli a testvérkapcsolat létrejöttének huszadik évfordulóját Németkér és Büchenbach. A németkéri labdarúgók ennek emlékére kerékpárral mennek Németországba.
A helyi futballcsapat öt tagja indult útnak hétfőn kerékpárral a németországi Büchenbachba. Ott erősíti meg hétvégén Németkér és a német település vezetősége a húsz éve aláírt partneri szerződést. A kapcsolat motorja Büchenbach részéről Eugen Hüttner volt, aki két éve hunyt el tragikus hirtelenséggel, amikor társaival együtt kerékpárral a németkéri falunapra tartott.
Tavaly a németkéri önkéntes tűzoltóság felvette Eugen Hüttner nevét, idén pedig a helyi sportegyesület vezetője, Pomozi Zoltán ötlete nyomán megszervezték az Eugen Hüttner-emléktúrát.
Az öt biciklis négy nap alatt 1020 km-t tesz meg, stafétában kerékpároznak majd. Hatvan kilométert kerekeznek fejenként naponta. Erre külön ugyan nem edzettek, de Pomozi Zoltán szerint nem okoz majd gondot egyiküknek sem a táv megtétele, hiszen rendszeresen sportolnak.
Egyik kísérőjük, Fóber Ferenc alpolgármester, a német kisebbségi önkormányzat elnöke, aki elmondta, hogy a testvérkapcsolat sok élményt, barátot nyújtott számukra és anyagi segítséget is jelent. A partnerség előkészítésében, ápolásában Eugen Hüttner vállalt oroszlánrészt – tette hozzá.”

Ennyit sikerült megtudni a névadóról.

És a további képek:

Németkéri Önkéntes Tűzoltóság

Németkéri Önkéntes Tűzoltóság

Oszd meg a Facebookon!